Vogels kijken

Waarom vogels kijken?

Wat is er zo leuk aan vogels kijken? Dat is natuurlijk persoonlijk en voor mij is het een combinatie van een aantal dingen. Ik vind vogels prachtige beestjes om te zien (te horen!) en te fotograferen. Vogels kijken doe je natuurlijk buiten in de natuur, ideaal voor natuurliefhebbers dus. Door op vogels te letten als je in de natuur bent ben je ook heel bewust in de natuur. Goed luisteren en kijken is essentieel bij vogels kijken en zorgt er voor dat je helemaal op gaat in de omgeving en verder alles even vergeet. Heel mindful dus! Er zit ook een spannend element aan vogels kijken want je weet nooit wat je tegen zult komen of er gaat gebeuren. Regelmatig wordt ik verrast door leuke soorten of mooie gebeurtenissen. Tot slot vind ik het buitengewoon interessant om ook naar het hele ecosysteem te kijken en de rol die de vogels hierin hebben. Het zorgt voor een groter begrip en waardering van de natuurlijke wereld om ons heen. Ik vertel graag meer over dit alles tijdens een excursie!

“Goed luisteren en kijken is essentieel bij vogels kijken en zorgt er voor dat je helemaal op gaat in de omgeving…”

Waar vogels kijken?

Vogels kijken kan overal, zelfs in de stad! Wil je een keer samen op pad om te ontdekken welke vogels er in je favoriete gebiedje zitten? Aarzel niet en neem contact met me op of boek een van de geplande excursies! Mijn uitvalsbasis is de regio Wageningen. Er zijn een aantal gebieden rondom Wageningen waar ik veel kom en ook de meeste excursies plaatsvinden. Zie hieronder voor een sfeerimpressie van enkele van deze gebieden.

Hoe vogels kijken?

Essentieel voor vogels kijken is een goede verrekijker. Het maakt het namelijk zoveel leuker om al die soorten van dichtbij te kunnen zien! Pas dan kun je echt genieten van de schoonheid van deze beestjes. Zonder of met een slechte kijker is het een frustrerende bezigheid. Wil je mee op excursie en heb je geen goede kijker? Geef het aan, dan kijken we of hier iets in te regelen is. Voor advies en het uitproberen van verrekijkers kan ik de winkel van de vogelbescherming aanbevelen. Naast deskundig advies kun je ze hier meteen uitproberen in de vogeltuin. Wat bedoel je dan met een goede verrekijker? Een dure kijker kosten namelijk zo enkele duizenden euro’s. Daar doel ik zeker niet op. Ik bedoel vooral; koop er niet een voor een paar tientjes, maar ga tenminste voor het instapmodel van bijvoorbeeld de vogelbescherming (rond de €180,-). Misschien vind je ook dat een hoop geld, maar het opent een nieuwe wereld voor je en je hebt er lang plezier van.

Excursie kosten

Wat kost dat dan? Het korte antwoord vind je hieronder. Een langer antwoord is dat het afhangt van de duur en de locatie. Het aantal deelnemers maakt voor de prijs niet uit, de ondergenoemde prijs is de totaalprijs. Voor de beleving en optimale aandacht aan iedereen werk ik graag met groepjes niet groter dan +/- 8 personen. Een excursie kan plaats vinden op een van de hiervoor genoemde gebieden of op een door u aangegeven gewenste locatie.

Excursie 2 uur€ 75,-
Excursie 3 uur€ 90,-